Vaksinering

Vaksinering er en effektiv måte for å beskytte katten sin mot alvorlige sykdommer det ikke finnes effektiv behandling for. Man bidrar også til å holde smittepresset nede i kattebestanden der man bor. Katter bør vaksineres mot kattepest og “katteinfluensa”.

Kattepest er en alvorlig virussykdom. Katten kan bli slapp, få feber, diare, og miste apetitten. Dødeligheten er høy blandt kattunger og katter med nedsatt immunforsvar. Friske katter som får sykdommen kan klare seg, men det krever ofte antibiotika og væsketilførsel hos veterinær.

Katteinfluensa er en virusinfeksjon som går på luftveiene og øynene til katten. I tillegg til rennende øyne og nese, feber, og slapphet, kan katten også få sår på hornhinnen og i munnhulen. Infeksjonen kan spre seg til lungene. Gamle og svært unge katter blir ofte hardest rammet.

Unge katter bør vaksineres ved tre måneders alder, og igjen en måned senere. De er da grunnvaksinert. De fleste veterinærer anbefaler at katten så revaksineres hvert år.

 

Kommentarer

kommentarer